Nieuwe ontwikkelingen in hartfalen en MFB-afhandeling

9 april 2018, Houten | Voorheen Vervolgmodule 4

De start van deze cursusdag bestaat uit het onderwerp Hartfalen. Behandeling van de Multidisciplinaire Richtlijn Hartfalen van de NHG en NVVC. Alle medicatie wordt doorgenomen, onderscheid tussen systolisch en diastolisch hartfalen, alsook de mogelijke klachten en behandelrichtlijnen.

Het tweede onderwerp zijn de recent aangepaste START-STOPP criteria, een van de belangrijkste hulpmiddelen tijdens het uitvoeren van een medicatiebeoordeling. De wijzigingen t.o.v. de vorige versie en de implicaties worden behandeld.

Als derde onderwerp worden ook de belangrijkste MFB’s doorgenomen, inclusief achtergronden en toepassing. Later in de middag volgt uitgebreide casuïstiek en ervaring opdoen met het toepassen van de MFB’s. Deze spelen een steeds belangrijkere rol in de zorg voor uw patiënten, maar ook in reviews en contracten met verzekeraars.

Docent:
Dhr. C.F. Ebbelaar MSc, apotheker, klinisch onderzoeker, arts i.o., universitair docent. Afd. Farmaco-epidemiologie en Klinische Farmacologie, Universiteit Utrecht.

Locatie:
Van der Valk, Houten

Doelgroep:
Openbare apothekers.

Aanmelden:
Aanmelden kan vanaf januari via dit aanmeldformulier.

Accreditatie:
Openbaar apothekers: Voor deze scholing zijn 6,5 PE/StiPCO-accreditatie-punten en toevoeging aan de nascholingsagenda StiPCO toegekend (ID 305011).

Kosten:
De kosten* voor de cursusdag bedragen € 350,- excl. BTW per deelnemer. Bij deelname aan twee of meer cursusdagen van de SFOL-Medicatiebeoordeling-vervolgcyclus kost deze cursusdag €272,50 excl. BTW per deelnemer.

* Indien u de dienst Pluriplus (onderdeel van Pluripharm) afneemt via uw apotheek, ontvangt u 15% korting bij aanmelding via het extranet van Pluripharm.