Medicatiebeoordeling voor apothekersassistenten

**StiPCO-subsidie 2020 Apotheekteams toegekend!**

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk, alle groepen zijn voltekend. Neem contact op met administratie@sfol.info over in-company mogelijkheden of cursussen!

Na het succes van de cursus Medicatiebeoordeling voor apothekersassistenten in eerdere jaren zal deze opnieuw starten bij voldoende aanmelding. Wil jij hier aan deelnemen? Schrijf je dan nu in! De cursus is gratis (gedekt door StiPCO-subsidie) indien er per apotheek minimaal 3 assistenten (liefst 4 of meer) deelnemen.

InhoudLogo Sana keurmerk
Inmiddels is de Medicatiebeoordeling of Medicatiereview ingebed in de dagelijkse praktijk van de apotheek. In toenemende mate zal ook de apothekersassistent hier een rol in gaan spelen om de soms grote aantallen medicatiebeoordelingen te kunnen verwerken. De apothekersassistent moet steeds vaker vragen van patiënten beantwoorden over medicatiebeoordelingen en daarbij uitleg te geven over de doorgevoerde wijzigingen. Het is dus ook voor apothekersassistenten belangrijk om inzicht te hebben in het proces van medicatiebeoordelingen.

Tijdens deze cursus worden de achtergronden van de meest voorkomende interventies besproken, evenals het afnemen van een farmaceutische anamnese. Ook komt het selecteren van patiënten en het stimuleren van therapietrouw d.m.v. “motivational interviewing” aan bod.

Als laatste worden randvoorwaarden besproken waaraan de hulp door de assistente moet voldoen en mogelijkheden voor het invoeren van dagelijkse interventies die aan de balie kunnen plaatsvinden om de hoeveelheid werk rondom medicatiebeoordelingen te verminderen.

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden via het aanmeldfomulier op onze website.
Wees er snel bij, er geldt een maximum van 17 deelnemers per groep.

Algemene informatie
Docent: Dhr. drs. H. Kuijpers, apotheker

Cursusduur:  4 bijeenkomsten van 2,5 uur, 19.00u – 21.30u

Accreditatie:
Aan de gehele scholing (ID 363266) zijn 10 SANA-uren toegekend, keurmerk 19.1279 voor het KAA-register van apothekersassistenten.

Competenties:
– Vakinhoudelijk 60%;
– Communicatie 20%;
– Samenwerking 20%.

Datum & locatie:
Groep 1 Venlo: Apotheek Pans, Alberickstraat 195, 5922 BR Venlo.
Groep 2 Eindhoven:  Strijp-Z
Groep 3 Venlo: Apotheek Pans, Alberickstraat 195, 5922 BR Venlo.
Groep 4 Venlo: Apotheek Pans, Alberickstraat 195, 5922 BR Venlo.

*Venlo/Eindhoven* *VOL* MBA-1 Venlo: *VOL* MBA-2 Eindhoven: *VOL* MBA-3 Venlo: *VOL* MBA-4 Venlo:
Bijeenkomst 1: 13 oktober 20 oktober 26 augustus 3 september
Bijeenkomst 2: 19 oktober 3 november 2 september 10 september
Bijeenkomst 3: 2 november 10 november 9 september 17 september
Bijeenkomst 4: 9 november 24 november 16 september 12 oktober

Kosten:

Gratis onder vooraarden.

De reguliere cursusprijs is €375,- exclusief BTW per deelnemer. Bij maximaal 4 groepen van maximaal 17 deelnemers dekt StiPCO de kosten voor apothekersassistenten en is deelname dus gratis en ontvangt de deelnemer geen factuur!

Let op: 

De cursus Medicatiebeoordeling voor assistenten is een teamcursus.

Doelgroep:
Functiegroep 6 en 7