Medicatiebeoordeling voor apothekersassistenten 2024

                                                                                                                     Résultat d’images pour kabiz

Na het succes van eerdere jaren wordt in voorjaar 2024 opnieuw een cursus Medicatiebeoordeling voor apothekersassistenten aangeboden. Neem contact op met administratie@sfol.info indien u meer informatie wenst over de cursus. 

Wil je aan de cursus deelnemen? Schrijf je dan nu in! De cursus is geaccrediteerd door KABIZ.

De 2 eerste modules gaan over hart- en vaatziekten, de 3e module over astma en COPD. Tijdens de 4e module wordt ingezoomd op psycho-farmaca.

Assistenten die eerder de module hart- en vaatziekten hebben gevolgd worden van harte uitgenodigd om de module Astma en COPD en Psycho Farmaca te volgen.

Inhoud
Inmiddels is de Medicatiebeoordeling of Medicatiereview ingebed in de dagelijkse praktijk van de apotheek. In toenemende mate zal ook de apothekersassistent hier een rol in gaan spelen om de soms grote aantallen medicatiebeoordelingen te kunnen verwerken. De apothekersassistent moet steeds vaker vragen van patiënten beantwoorden over medicatiebeoordelingen en daarbij uitleg te geven over de doorgevoerde wijzigingen. Het is dus ook voor apothekersassistenten belangrijk om inzicht te hebben in het proces van medicatiebeoordelingen.

Tijdens deze cursus worden de achtergronden van de meest voorkomende interventies besproken, evenals het afnemen van een farmaceutische anamnese. Ook komt het selecteren van patiënten en het stimuleren van therapietrouw d.m.v. “motivational interviewing” aan bod.

Als laatste worden randvoorwaarden besproken waaraan de hulp door de assistente moet voldoen en mogelijkheden voor het invoeren van dagelijkse interventies die aan de balie kunnen plaatsvinden om de hoeveelheid werk rondom medicatiebeoordelingen te verminderen.

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden via het aanmeldfomulier op onze website.
Wees er snel bij omdat de cursus snel volgeboekt kan zijn.

Prijs:

395,00 Euro (excl. BTW), inclusief catering

Docent:

Dhr. drs. H. Kuijpers, apotheker

Cursusduur:  4 bijeenkomsten van 2,5 uur, 19.00u – 21.30u

Accreditatie:
Aan de gehele scholing (ID 486296) zijn 10 KABIZ-uren toegekend, keurmerk 19.1279 voor het KAA-register van apothekersassistenten.

Competenties:
– Vakinhoudelijk 60%;
– Communicatie 20%;
– Samenwerking 20%.

Data & locatie:

De cursusdata voor 2024 zijn 16 januari, 6 februari, 20 februari en 5 maart.
De cursus gaat door bij Apotheek Pans, Alberickstraat 195, 5922 BR Venlo.

Kosten

De reguliere cursusprijs is €395,- exclusief BTW per deelnemer.

Let op: 

De cursus Medicatiebeoordeling voor assistenten is een teamcursus.

Doelgroep:
Functiegroep 6 en 7