Klinisch toepassen van psychofarmaca in de eerste lijn

Tijdens deze cursusdag wordt aandacht besteed aan de toepassing van psychofarmaca in de eerste lijn, waarbij de nadruk ligt op antipsychotica en antidepressiva. Antidepressiva staan centraal en er wordt ruim aandacht besteed aan alle aspecten omtrent de toepassing van antidepressiva: de effectiviteitsdiscussie, de bijwerkingen, het op- en afbouwen, switchen, augmenteren, serotoninesyndroom en het combineren van middelen bij verschillende indicaties.
In de eerste lijn bestaan er vaak veel misvattingen over psychofarmaca. De apotheker kan als geneesmiddeldeskundige hierbij grote meerwaarde hebben.

Docent:
Dhr. C.F. Ebbelaar MSc, apotheker, klinisch onderzoeker, arts i.o., universitair docent. Afd. Farmaco-epidemiologie en Klinische Farmacologie, Universiteit Utrecht.

Doelgroep:
Openbare apothekers.

Aanmelden:
Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Accreditatie:
Openbaar apothekers: Voor deze scholing zijn 6,5 PE/StiPCO-accreditatie-punten en toevoeging aan de nascholingsagenda StiPCO aangevraagd (ID 358055).

Kosten:
De kosten voor de cursusdag bedragen € 350,- excl. BTW per deelnemer. Bij deelname aan twee of meer cursusdagen van de SFOL-Medicatiebeoordeling-vervolgcyclus kost deze cursus €272,50 excl. BTW per deelnemer.